Activiteiten in de rust- en verzorgingstehuizen

Sociale activiteiten in de rust- en verzorgingstehuizen van Novadia

Het sociaal leven in elk RVT wordt verzorgd door een speciale medewerker, ondersteund door een multidisciplinair team en vormgegeven via diverse stimulerende activiteiten, zodat het bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van bewoners en voldoet aan hun behoeften en wensen, naargelang hun lichamelijke en zintuiglijke vermogens. De teams streven ernaar de zelfstandigheid van bewoners in stand te houden, hen opnieuw een sociale rol te geven en hen te erkennen als individuen, ongeacht hoe afhankelijk ze zijn.

Op basis van de Montessorimethode voor senioren worden bewoners uitgenodigd deel te nemen aan de activiteiten in hun verzorgingstehuis. Deze methode berust op een principe dat zich heeft bewezen: 'help mij het zelf te doen'. Ze stelt ons in staat de vermogens van de bewoner te ontdekken en te mobiliseren, met de levensgeschiedenis van de bewoner als aanknopingspunt.

Activiteiten om zich open te stellen voor anderen

De medewerker die verantwoordelijk is voor het sociale leven, stelt in elke residentie een maandelijkse activiteitenplanning op, zodat er elke dag iets leuks te doen is. Deze planning wordt opgehangen in de activiteitenruimte, de zitkamers en de restaurants van het verzorgingstehuis.

Naargelang de activiteit worden personen van buitenaf uitgenodigd om hun ervaring of kennis te delen: specialisten in animal assisted therapy, sprekers, kunstenaars, zangers, musici …

Het nut van sociale banden tussen verschillende generaties hoeft niet meer te worden bewezen, en daarom bevordert Novadia het contact tussen bewoners en kinderen rondom een vieruurtje dat wordt bereid door de kok.

Activiteiten voor het welzijn van bewoners

Er worden regelmatig dansfeesten, fotowedstrijden, muziekmiddagen (zanger, muziekgroep of koor), quizzen en geheugentrainingen georganiseerd. Dankzij een bewegingsprogramma voor ouderen in samenwerking met de stichting Siel Bleu kunnen bewoners veilig aan hun conditie werken.

Er worden vaak feestjes gevierd in de RVT's van Novadia : we organiseren een buurtfeest waarbij de bewoners van meerdere residenties elkaar ontmoeten, we vieren mardi gras voor lekkerbekken en organiseren een dichtersevenement waarbij jongeren en ouderen elkaar ontmoeten om gedichten te lezen.

Om te ontspannen en om het zelfvertrouwen te versterken bieden wij schoonheidsverzorging aan: handverzorging, haarverzorging, massages enzovoorts.

GERECHTEN BEREID DOOR EEN KOK

De kwaliteit van de maaltijden wordt gewaarborgd door een kok met zijn team, die zorgdragen voor een aanbod van verse producten en het behoud van de rijkdom aan smaken. Van ontbijt tot diner en vieruurtje draait alles om verse producten. Onze keuken is meestal open, waardoor u kunt genieten van de geuren van heerlijke gerechten. Perfect om de eetlust op te wekken!

Ontdekken
DIENSTEN

Sommige van onze verzorgingstehuizen hebben een spa en een fitnessruimte met geavanceerde apparaten. Novadia hecht groot belang aan een hoogwaardige dienstverlening en aan de inrichting van onze woonruimtes, die licht, gezellig en verfijnd is. De residenties hebben videobewakingscamera's in de gemeenschappelijke ruimtes en bij de ingangen.

Ontdekken